Karlovy Vary: Využití Císařských lázní bude většinově nekomerční (TV Západ)

Ministerstvo kultury vyzvalo Karlovarský kraj, aby doplnilo svou žádost o dotaci na rekonstrukci Císařských lázní. Podmínkou udělení 250 milionů korun je většinově nekomerční využití budovy, a to nejméně z 80 %.

dezinfekce

„Kde jsme museli kvalifikovat, jestli se bude v budoucnosti jednat o veřejnou podporu, kdy podle stanoviska Úřadu pro hospodářskou soutěž a podle plánu, dispozičního uspořádání, by mělo být 80 % využito právě ke kulturním účelům. Tzn., že by se o veřejnou podporu nemělo jednat. Zároveň Karlovarský kraj finalizuje projektovou dokumentaci, kterou v nejbližších dnech podá na stavební odbor Magistrátu města Karlovy Vary ohledně vydání stavebního povolení. Úřad na to má zhruba 60 dní. Pokud získáme stavební povolení, tak pak by hned mohlo být vyhlášeno výběrové řízení na zhotovitele,“ uvedla k rekonstrukci hejtmanka kraje Jana Mračková Vildumetzová.

Jedna pětina prostor může být využita komerčním způsobem, například k lázeňským službám, které chce kraj do Císařských lázní vrátit. 

Náklady na rekonstrukci historického skvostu se odhadují na 550 milionů korun. Kromě 250 milionů z rozpočtu Ministerstva kultury se bude podílet Karlovarský kraj 200 miliony a město Karlovy Vary přidá 100 milionů.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy