Karlovy Vary: Studentům pedagogické školy slouží nové hřiště

Víceúčelové sportoviště s atletickým oválem a skokanským sektorem nově využívají žáci Střední pedagogické školy, gymnázia a vyšší odborné školy Karlovy Vary zřizované Karlovarským krajem. Hřiště konečně odpovídá nárokům na výuku oborů, jejichž součástí je intenzivní sportovní příprava.

dezinfekce

„V poslední době se hodně mluví o tom, jak slabá je fyzická kondice žáků od nejnižšího stupně základních škol a jak by potřebovali kvalitní sportovní průpravu. Proto jsem ráda, že žáci střední pedagogické školy budou mít možnost se připravovat v moderním sportovním areálu, kde k tomu mají špičkové podmínky. Tím lépe pak mohou lásku ke sportu vypěstovat u svých budoucích svěřenců. Ať hřiště splní všechna očekávání studentů, pedagogů a dalších uživatelů,“ popřála hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Karlovarský kraj rekonstrukci hřiště zafinancoval částkou 6,7 milionu korun s DPH.

„Záměrem vybudovat nové hřiště jsme se zabývali už od roku 2011. Původní sportoviště už dávno nevyhovovalo potřebám vzdělávání studentů, kteří musí projít všestrannou sportovní přípravou. Jde zejména o žáky gymnázia se zaměřením na tělesnou výchovu a žáky předškolní a mimoškolní pedagogiky, kteří mají ve svých školních výukových plánech navýšené počty hodin tělesné výchovy a konají z ní část maturitní zkoušky. Máme radost, že se podařilo tuto myšlenku dotáhnout do konce a nové hřiště odpovídá našim představám,“ uvedl ředitel školy Bohuslav Peroutka.

Výstavba sportoviště probíhala od srpna do listopadu 2017. Stavebníci ze společnosti  Tubeko Sport vybudovali víceúčelové hřiště ve dvou sektorech. V prvním sektoru se nachází atletický ovál o délce 150 metrů, rovinka se čtyřmi dráhami 50 a 60 metrů, která je zakončena prostorem pro skok daleký a trojskok. Na opačné straně hřiště se nachází sektor pro skok vysoký. Uvnitř oválu je víceúčelové hřiště na míčové sporty – kopanou, odbíjenou, košíkovou, tenis či nohejbal. Vnitřní hřiště je vybaveno sítěmi a mantinely po celém obvodu, což umožňuje bezproblémové využití několika sportovními skupinami současně. Druhý sektor hřiště je situován ve zvýšené části areálu a je určen pro vrhačské disciplíny. 

Zdařilou stavbu nového sportovního areálu přihlásil Karlovarský kraj do soutěže Stavby Karlovarského kraje.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy