Karlovy Vary: Předposlední den MFF z pohledu policie

Dnes zavítali do policejního Mobilního komunikačního a informačního centra němečtí kolegové z ředitelství Chemnitz. V rámci společné hlídky přijeli s novým vozidlem značky Mercedes, které slouží jako pojízdná kancelář pro tiskové oddělení.

dezinfekce

Toto vozidlo bylo pořízeno z Evropského fondu pro regionální rozvoj – Ahoj sousede, Hallo Nachbar. Auto je vybavené generátorem, tudíž není odkázané na přívod elektřiny. Je v něm i připojení k internetu, jenž slouží tiskovému oddělení pro online zpravodajství ihned z místa. Při nasazení vozidla se počítá i se spoluprací s Policií České republiky, neboť vozidlo je vybaveno mimo jiné i nabíjecí stanici na vysílačky používané v České republice.

Během pátečního dne poskytla návštěvníkům festivalu společná hlídka policistů řadu informací, mezi nejčastější byla informace o výskytu nejbližšího bankomatu, nebo informace týkající se konkrétního místa, které návštěvníci hledají. Kvalitní jazyková vybavenost policistů byla na místě, neboť ve většině případech hledají cestu právě turisti z ciziny. Nejvíce využívaná služba byla dechová zkouška na alkohol, kterou se nechalo otestovat několik desítek zodpovědných řidičů.

Policisté během posledních dvou dní řešili několik krádeží. Ve středu dne 4. července 2018 v ranních hodinách využil neznámý pachatel podnapilosti poškozeného muže a z ruky mu vytrhl peněženku, ve které měl osobní doklady a finanční hotovost necelé 3 tisíce korun.

K další krádeži došlo ve stejný den v podvečerních hodinách. Neznámý pachatel měl odcizit v zázemí kinosálu odloženou kabelku, ve které měla poškozená majitelka mobilní telefon, osobní věci a peněženku s doklady a finanční hotovostí necelé 2 tisíce korun.

Ve čtvrtek řešili karlovarští policisté vykradený stan. Neznámý pachatel měl vniknout do prostoru stanu zřejmě v nočních hodinách a odnést si odsud peněženku s osobními doklady a finanční hotovostí přes 1 tisíc korun, festivalový pas a další věci v celkové předběžně odhadnuté částce kolem 10 tisíc korun.

Všechny případy policisté prověřují.


nprap. Bc. Zuzana Týřová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
06.07.2018 18:45




0 +
 

Hlavní zprávy