Karlovy Vary: Povedená dvojice ukradla z auta nákup

V polovině září tohoto roku v pozdních odpoledních hodinách se měla dvojice mužů ve věku 31 a 41 let vloupat do zaparkovaného automobilu před obchodním domem v Karlových Varech. Po rozbití okénka měli vozidlo prohledat a odcizit zde umístěný nákup. Tím způsobili celkovou škodu za bezmála 43 tisíc korun. Mužům to zřejmě nestačilo, neboť se měli další krádeže dopustit o čtyři hodiny později v místní trafice.

dezinfekce

Po předchozí domluvě měl starší muž hlídat venku a druhý pomocí násilí vniknout dovnitř. Při jejich lupu byli však vyrušeni pracovníkem bezpečnostní agentury. Jednatřicetiletý muž stihl odcizit tabák s cigaretami a z místa utéct oknem pryč. Druhého muže už na místě zadržela přivolaná policejní hlídka. Ta o pár hodin později vypátrala a zadržela i druhého muže. Pro policisty nebyli žádnými nováčky. Uvedených činů se dopustili i přesto, že byli již v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzeni.

Kriminalisté zahájili trestní stíhání a dvojici obvinili ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci.

Policejní komisař následně podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněných mužů do vazby. Ten jej akceptoval a soudce Okresního soudu v Karlových Varech poslal oba muže do vazební věznice.

V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Eva Valtová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy