Karlovy Vary: Porodnici čeká velká rekonstrukce za desítky milionů (TV Západ)

Největší letošní krajskou investicí v karlovarské nemocnici je zásadní rekonstrukce porodnice. Již třetí výběrové řízení bude vypsáno v nejbližší době.

dezinfekce

„Bohužel jsme museli zrušit i druhé výběrové řízení, které jsme vyhlašovali, a to především z toho důvodu, že jsme dávali max. částku 69 milionů bez DPH. Nicméně jediným uchazečem, který se nám přihlásil, nabídl částku, která se blíží k 73 milionům. Proto jsme ho museli podle zákona vyloučit, tím pádem i zrušit celé výběrové řízení, a vyhlašujeme jej znovu s tím, že jsme tam tu částku zvedli a stropujeme ji na 75 milionů bez DPH,“ vysvětlil komplikace krajský radní Jan Bureš.

Výběrové řízení je otevřené, přesto se do něj hlásila pouze jedna firma.

„Nedovedeme si to dost dobře vysvětlit. Výběrové řízení bylo vždy otevřené – mohla se přihlásit jakákoliv firma z celé České republiky. Bohužel jak v prvním, tak i ve druhém kole, se přihlásila pouze jediná firma. Nedovedeme si vysvětlit proč,“ podivuje se nad skutečností radní.

Během prvního kvartálu chce kraj vybrat zhotovitele. 

„Pokud se nikdo nebude odvolávat třeba k ÚOHSu, tak bychom mohli někdy v prvním pololetí uzavřít smlouvu a konečně letos zahájit rekonstrukci porodnice. Tu si nemocnice velmi zaslouží, velmi ji potřebuje a už ji víceméně rok slibujeme. Určitě k částečnému omezení dojde, to se nedá svítit. Byli bychom ale rádi, aby to omezení bylo co nejmenší, a to i s ohledem na to, že porody jsou poměrně zajímavá záležitost, co se týče příjmů nemocnice. Neradi bychom se o takové příjmy v nemocnici zkracovali,“ dodal Bureš.

V karlovarské porodnici se narodí ročně téměř tisíc dětí.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy