Karlovy Vary: Policisté zachránili ženu, která chtěla skočit z mostu

Policisté z Obvodního oddělení Karlovy Vary - město pprap. Jiří Perutek, pprap. Roman Kroupa a pprap. Bc. Matěj Záhora si již od dětství přáli být policistou a ctít heslo pomáhat a chránit. Dne 9. prosince se trojice policistů dostala do dramatické situace, kdy byli po čtvrté hodině odpolední vysláni operačním důstojníkem k Doubskému mostu. Zde se měla nacházet pětatřicetiletá žena, která chtěla pravděpodobně ukončit svůj život skokem z mostu.

dezinfekce

„Jakmile jsme dorazili na místo, spatřili jsme ženu stojící na mostě za zábradlím. Snažili jsme se s ní navázat kontakt, ale byla v silném rozrušení. Nepřála si, aby jsme se přibližovali a chtěla, aby za ní přišel její druh," začal událost popisovat pprap. Roman Kroupa sloužící u policie osmým rokem.

Jejímu požadavku policisté vyhověli, ale ani to bohužel ženu neuklidnilo a nepřimělo se vrátit.

„Chvílemi se držela pouze jednou rukou a hrozilo reálné nebezpečí, že spadne. To byl pro mě impuls, kdy jsem věděl, že musím jednat rychle. Využil jsem chvíle, kdy její pozornost byla upřena na jejího přítele a přelezl jsem zábradlí. Při tom mě jistil zde přítomný strážník Městské policie," pokračoval pprap. Jiří Perutek.

„Když se Jirka nacházel v její blízkosti, kývl na Romana a šli jsme do akce. Kolega skrz zábradlí chytil ženu kolem pasu, já za ruku a následně jsme jí společnými silami dostali zpět do bezpečí," doplnil pprap. Bc. Matěj Záhora, který se podílel na záchraně lidského života také v únoru roku 2019 (psali jsme zde).

Žena se poté podrobila orientační dechové zkoušce, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,09 promile alkoholu a byla následně předána do péče lékařů.

Pohotovou reakci policistů ocenil také plk. Mgr. Petr Macháček.

„Při podobných situacích často rozhodují vteřiny. Kolegové prokázali, že jsou policisty na svém místě a pohotovou reakcí zachránili to nejcennější, lidský život,“ dodal ředitel Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje.


nprap. Eva Valtová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy