Karlovy Vary: Pokusil se oběsit. Bezvládného muže zachránili policisté

Dne 26. dubna 2019 krátce před jednou hodinou ranní byla policejním operačním důstojníkem vyslána hlídka z Obvodního oddělení Karlovy Vary – město ve složení pprap. Jiří Petr a pprap. Jiří Flender na adresu v Karlových Varech, kde se měl nacházet muž, který volal na linku 156, že ho nebaví život a chce skončit se životem.

dezinfekce

Policisté ihned vyrazili na místo, vyběhli na půdu a nalezli zde muže v pololehu, který měl kolem krku uvázaný kabel, jenž byl z druhé strany uvázán přes trám půdy. Muž napohled nejevil známky života a byl bezvládný. Pprap. Jiří Flender muže zezadu uchopil pod pažemi a nadzvedl jej, kdy pprap. Jiří Petr rozvázal kabel kolem trámu, aby ho uvolnil a mohl ho rozvázat z mužova krku. Poté hlídka začala muži poskytovat první pomoc a on po chvíli zachroptěl a pomalu začal dýchat. Následně ho policisté posadili a opřeli o trám, kde již začal přicházet k vědomí. Na místo byla ihned přivolána Zdravotnická záchranná služba, která si muže po svém příjezdu převzala a následně převezla do nemocnice.

Včasným příjezdem policisté zabránili muži v dokonání ukončení jeho života. Oba policisté po zákroku uvedli, že jsou rádi, že muže včas našli a podařilo se jim ho zachránit, neboť lidský život je to nejcennější, co člověk má.

nprap. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy