Karlovy Vary: Osobní vozidlo vrátil nepojízdné a rozebrané

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání sedmačtyřicetiletého muže z Mostu, kterého obvinili ze spáchání přečinu zpronevěry. Obviněný měl ve druhé polovině června roku 2019 od šestapadesátileté ženy z Karlových Varů převzít finanční prostředky jako zálohu na opravu osobního automobilu značky Volkswagen, které patřilo jejímu šestašedesátiletému manželovi a bylo speciálně upravené pro hendikepované osoby.

dezinfekce

O pár dní později měl obviněný od ženy převzít další finanční prostředky, které byly tentokrát určeny na nákup pneumatik s disky. Jenže obviněný vozidlo neopravil a pneumatiky nezakoupil. Na konci října měl navíc vrátit automobil značky Volkswagen v nepojízdném stavu, rozebraný a například bez skříně řízení.

To ale nebylo z jeho strany vše, protože od jiné, jednašedesátileté ženy z Karlových Varů, měl ve druhé polovině září roku 2019 převzít finanční prostředky určené na zprostředkování nákupu vozidla v zahraničí. Domluvený osobní automobil ovšem obviněný nedodal a na písemné a telefonické urgence od jednašedesátileté ženy nereagoval.

Všechny finanční prostředky si měl obviněný nechat pro svou potřebu a tím způsobit škodu přibližně 110 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byl za přečin zpronevěry v posledních třech letech pravomocně odsouzen.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy