Karlovy Vary: Opravy budovy keramické školy se zpozdí (TV Západ)

Problémy s budovou karlovarské Střední uměleckoprůmyslové školy pokračují. Na vypsané výběrové řízení ke zpracování detailního statického posouzení se nikdo nepřihlásil. Kraj proto bude muset vypsat novou zakázku a řešení situace se tím oddálí.

dezinfekce

„Do včerejšího dne se nám nepřihlásil ani jeden zájemce na zpracování projektové dokumentace. Takže dnes se schází pracovní tým, který se musí poradit a rozhodnout, jak budeme postupovat dále. Vzhledem k tomu, že zakázka byla zadána jako určitý celek – průzkum, přepočet statický a návrh řešení s výpočtem - tak jedno z řešení je buď to rozdělit a nechat jednotlivé specialisty udělat to či ono anebo se pokusíme to znovu vypsat. Ještě nevíme, poradíme se, jak postupovat,“ vysvětlil radní kraje Jaroslav Bradáč.

Rozpočet na vytvoření posudku je podle kraje okolo dvou milionů korun. 

„Ta zakázka ve skutečnosti není nějak lukrativní. Je velice náročná a zodpovědnost lidí, kteří by eventuálně rozhodli, že se nebude bourat a že se to nechá v provozu, je veliká. Myslím si, že i to hraje svoji roli, že se do toho možná někomu nechce,“ naznačil radní.

Škola funguje v provizoriu a tento stav je dlouhodobě neudržitelný.

„Mě to štve hlavně z hlediska školy. Dnes je škola v provizorních podmínkách a moc dlouho se to takto provozovat nedá. Takže čím dříve to bude, tím lépe. Pokud bychom byli, a teď řeknu alespoň v průběhu tohoto roku schopni to zanalyzovat, připravit a získat peníze a vědět, co s tím budeme dělat tak nebo onak, byl bych rád, aby se už třeba v dalším roce začalo buď opravovat, stavět nebo stěhovat. Něco prostě udělat musíme,“ dodal Bradáč.

Případná kompletní rekonstrukce by si vyžádala odhadem asi 360 milionů korun. Stávající posudky naznačují, že rekonstrukce bude kvůli původním nekvalitním materiálům použitým při stavbě, velmi náročná.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy