Karlovy Vary: Na sociální služby jde v druhém kole 5,7 milionu korun (TV Západ)

Komise pro sociální věci a seniory města Karlovy Vary posuzovala žádosti o dotace na služby, které nejsou registrované podle zákona o sociálních službách. Děje se tak každým rokem a letos došlo k navýšení prostředků.

dezinfekce

„V minulém roce to bylo například 4 miliony 780 tisíc korun. V letošním roce to bude 5 milionů 760 tisíc korun. Částka narostla z toho důvodu, že město inkasovalo finanční prostředky i z hazardu. V letošním roce o dotaci usilovalo zhruba 30 žadatelů. Sociální komise přidělila tyto příspěvky. Jeden asi z těch nejvyšších a z těch, které se pravidelně opakují, získala společnost Ladara, a to zhruba 855 tisíc korun. Částku 615 tisíc korun potom získalo Centrum pro zdravotně postižené. Částka 507 tisíc korun byly další rozdělené dotace ostatním žadatelům, které samozřejmě bude teprve schvalovat Rada a potom postupně Zastupitelstvo města Karlovy Vary,“ popsal náměstek primátora Michal Riško.

Mezi hodnotící kritéria patří potřebnost služby, přiměřenost nákladů i vyúčtování předchozích příspěvků jednotlivými subjekty.

„Převážně se jedná o prostředky, které jsou určeny na provoz těchto organizací, krytí jejich spotřeby a podléhají každoročnímu vyúčtování. Ještě předtím, než jsme tyto dotace v podstatě zařadili do projednávání Rady města, tak jsem provedl kontrolu vyúčtování z minulých let, abychom přidělovali dotace skutečně žadatelům, kteří efektivně, účelně a hospodárně tyto prostředky využijí,“ uvedl Riško.

O peníze požádaly kromě organizací, které sídlí ve městě, i služby s celostátní působností. Například Armáda spásy, Člověk v tísni nebo Linka bezpečí. Mezi žádostmi je celá paleta služeb. Nechybí screeningové vyšetření zraku u předškolních dětí, raná péče, diabetici, Tyflocentrum nebo SOS dětské vesničky a terénní služby.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy