Karlovy Vary: KV Aréna změní formu, město chce větší kontrolu (TV Západ)

Společnost KV Aréna s.r.o., která vykonává správu zimního stadionu a dalších sportovišť, změní svou formu na příspěvkovou organizaci. Město, které halu vlastní si od tohoto kroku slibuje větší kontrolu hospodaření.

dezinfekce

„Vzhledem k tomu, že společnost s ručením omezeným je obchodní společnost, která dlouhodobě nemá jak vykazovat zisk, tudíž je trošku v rozporu se zákonem o obchodních korporacích, rozhodli jsme se přikročit k transformaci - založit příspěvkovou organizaci KV Aréna a celý provoz KV Aréna, s.r.o. tam překlopit. Z tohoto důvodu jsme i schválili na valné hromadě zřízení pozice ředitele společnosti, který bude mít prvořadý úkol připravit tuto změnu - tuto transformaci s tím, že KV Aréna, s.r.o. po tom překlopení půjde do likvidace a zanikne,“ popsal následný vývoj primátor Karlových Varů Petr Kulhánek.

Celá změna má proběhnout do konce letošního roku.

Zaměstnanci by se neměli o svou práci bát.

„Předpokládám, že kompletní zaměstnanecký stav bude převeden z obchodní společnosti do příspěvkové organizace. Nepředpokládám, že by  pro jejich práci a jejich využití došlo k nějakým zásadním změnám,“ dodal Kulhánek.

Současný jednatel společnosti KV Aréna se podle vyjádření v tisku nehodlá přihlásit do konkursu na nového ředitele organizace. Každoročně město přispívá na provoz, v letošním roce 26 milionů. Hala s areálem stála město 1,5 miliardy korun. Má na ní 15letý úvěr a splácí 40 milionů ročně. O cenu se stále soudí s dodavatelskými firmami.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy