Karlovy Vary: Kraj získá projekt Generelu KKN (TV Západ)

Na podzim roku 2019 byl krajskými zastupiteli schválen projektový záměr Generel Karlovarské krajské nemocnice. Ten obsahuje plán na postupnou modernizaci některých pavilonů i demolice dožilých částí rozlehlého areálu. Nyní Rada kraje vybrala zhotovitele všech stupňů projektové dokumentace.

dezinfekce

"Na jednak demolici některých starých pavilónů, jako je např. plicní, který dnes slouží jako technické zázemí, a výstavbu nových pavilónů, což se bude týkat zejména rozšíření Emergency - toho akutního příjmu. Bude se to týkat i dalších oddělení, které budou přesunuty právě do těchto nových objektů jako je neurologie, onkologie, kardiologie. Zároveň je to i výstavba nové transfuzní stanice, která by měla být koncentrována v areálu nemocnice a již nebude jakoby "vytrčená" na Vítěznou ulici," přiblížil konkrétní obsah generelu hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Projektová dokumentace bude projektována metodou BIM (Building Information Modeling). To je v zásadě digitální model, který reprezentuje fyzický a funkční objekt s jeho charakteristikami. Zároveň slouží jako otevřená databáze informací o objektu pro jeho zrealizování a provoz po dobu jeho užívání. Zatímco projekt se připraví jako celek, stavební práce půjdou po etapách. 

"Projekt bude rozfázován do jednotlivých etap tak, jak se nám budou nabízet externí zdroje financování z jednotlivých operačních programů či dalších evropských peněz. Chceme být ale připraveni kompletně projekčně, proto zpracováváme projektovou dokumentaci všech stupňů pro všechny etapy. Potom budeme postupně realizovat jednotlivé kroky. Tento rozsah, který projektujeme, je odhadován v nějakých prvních cenách zhruba na 208 milionů korun s tím, že reálné ceny nám dá potom až výběrové řízení po dokončení projektové dokumentace," dodal Kulhánek. 

Komplexní projektová dokumentace včetně výkonu inženýrské činnosti a autorského dozoru projektanta byla vysoutěžena za 41,2 milionu korun bez DPH. 

Generel:
http://www.kr-karlovarsky.cz/projekty-KK/Stranky/investicni-projekty/GenerelKKN.aspx


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy