Karlovy Vary: Kraj se otevřel dokořán (TV Západ)

Karlovarský kraj připravil na pátek 3. září velkou společenskou akci s názvem Kraj dokořán. Příchozím se otevřely budovy krajského úřadu v Karlových Varech – Dvorech, Závodní ulici a v areálu probíhal pestrý celodenní program.

dezinfekce

"Kraj se otevřel dokořán, tak se koneckonců jmenuje i ta akce. Vidíte, že jsme si objednali úplně ideální letní počasí. A dnes se právě všechny dveře Krajského úřadu otevřely dokořán. Otevřelo se i veřejné prostranství zde v areálu. Vidíte, podle počtu lidí, nyní zejména studentů a dětí, tak se akce daří. Jsem rád, že se děti mohou seznámit nejen s Krajským úřadem, protože všechny dveře i uvnitř jsou dokořán – včetně mé pracovny, tak je zde Folklorní festival, řada kulturních vystoupení, divadel, zpěvů. Odpoledne tady budou kapely. Chceme ukázat, že Karlovarský kraj není uzavřený úřad, je to opravdu instituce, která je otevřená lidem," popsal akci hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Před budovou A se představily domácí folklórní soubory z Čech i Moravy, ale také skupiny z Arménie, Polska, Rumunska, Maďarska a Bosny a Hercegoviny. 

Děti mohly absolvovat stezku dobrodružství s úkoly nebo dílny připravené chebským muzeem. Nechyběly soutěže s EKO-KOMem. U stánků se prodávaly výrobky z národních kuchyní a vzduchem se linuly rozmanité vůně z připravovaných pokrmů. 

Pro všechny zájemce byla k vidění technika hasičů, policistů i záchranářů. Instruktoři ukazovali příchozím nejrůznější techniky používané při záchraně osob. 

V areálu návštěvníci našli také stánky krajských zdravotníků, kde zájemcům změřili tlak či hodnoty cukru v krvi, prezentaci pěstounské péče, krajské destinační agentury a některých středních škol či stánek SeniorPasu. 

V budově úřadu mohly skupinky dětí i návštěvníků vidět nejen prostory kanceláří s úředníky, ale také nejrůznější sály a další zázemí. Organizátoři připravili několik přednášek na téma nebezpečí internetu, sociálních služeb v kraji, činnosti muzea Karlovy Vary a významných investičních projektů Karlovarského kraje. 

Kdo chtěl, mohl si vyzkoušet cvičný pracovní pohovor, aby zjistil jak takový typický pracovní pohovor vypadá, ale také jak se na něj připravit nebo jak při něm působí na protistranu. 

Program pokračoval v odpoledních hodinách workshopy, hudebními vystoupeními a pouličním divadlem. Představily se kapely a také Karlovarský symfonický orchestr. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy