Karlovy Vary: Cyklostezka Ohře získá úsek Dalovice-Všeborovice (TV Západ)

Výstavba dalšího úseku páteřní cyklostezky Karlovarského kraje bude zahájena v letošním roce. Součástí nové 1,7 kilometru dlouhé trasy je vybudování 18metrové lávky přes Vitický potok i devítimetrový tunel ve skále.

dezinfekce

„Jde o další úsek páteřní cyklostezky Ohře v úseku Dalovice-Všeborovice. Ty celkové náklady, protože je to poměrně problematický úsek, bude se tam muset dělat i kratší tunel, tak jsou ve výši 45 milionů korun a my jsme obdrželi potvrzení o získání dotace ve výši 85 % způsobilých výdajů z Integrovaného regionálního operačního programu, což je samozřejmě pro nás výborná pomoc. Ta realizace začne v letošním roce,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Dotčený úsek byl velmi náročný v přípravné části nejen k vzhledem k plánovanému průchodu skalním masívem.

„Tam to bylo náročné, co se týče té projektové přípravy, ale i pozemkového vyrovnání a jednání s Povodím Ohře, kde jsme si vyměňovali, abychom dostali co nejvýhodnější podmínky. A samozřejmě každý další úsek podél Ohře odstraní ty úseky, kdy se vlastně ta cyklostezka odkloní od Ohře do problematického reliéfu. Jsou to různé objížďky, nejsou to komfortní cyklostezky, takže právě tento spojovací úsek mezi městem, to znamená Dalovice a Všeborovicemi, je ten, co nám určitě hodně schází,“ popsal Kulhánek. 

Výběrové řízení nakonec snížilo cenu úseku na 39 milionů korun. Cyklostezka Ohře je v současné době propojena v celém úseku od Chebu po Šemnici, připravují se další části ve směru na Velichov a Vojkovice. Kompletní dokončení pak umožní projet na kole z Německa přes Karlovarský kraj do Ústeckého kraje. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy