Karlovy Vary: Alžbětiny lázně projdou auditem (TV Západ)

Mimořádnou pomoc ve výši 3,5 milionu korun získají karlovarské Alžbětiny lázně. Rada města podpořila uzavření Smlouvy o poskytnutí tohoto peněžitého příplatku mimo základní kapitál a navrhla rozpočtové opatření pro Zastupitelstvo města.

dezinfekce

Každoročně město posílá do komplexu 7 milionů korun. 

„Ten důvod je proto, že by bez této částky v podstatě byli neschopni pokračovat dál a zajišťovat služby, které tam, i v rámci veřejnosti, mají. Zároveň ale chystáme ve společnosti audit, který bude jednak vyžadovat analýzu finanční a jednak personální. Takže celkový audit. Předpokládám, že do konce května bychom mohli vědět, abychom mohli Alžbětiny lázně začít opravdu kompletně řešit – co s nimi dál, protože pokud budeme v tomto stylu pokračovat dále, tak si myslím, že Alžbětiny lázně nemají dlouhého trvání,“ uvedla primátorka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová.

Zároveň proběhne kontrola se zaměřením na provedení procesu revitalizace a provozu Alžbětiných lázní. Tedy na zadání, průběh a realizaci koncesního řízení po stránce finanční, právní a procesně organizační.

V komplexu Alžbětiných lázních se nabízí desítky léčebných procedur. Od tradičních až po zcela nové, relaxační a wellness procedury, při kterých je využíván přírodní léčivý zdroj Karlovarska - vřídelní voda. Alžbětiny lázně zároveň patří mezi největší odběratele karlovarské vřídelní vody „pod jednou střechou“.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy