Karlovarští policisté byli úspěšní na Evropském šampionátu v karate

Na konci října jeli policisté mjr. Bc. Daniel Krhut a nprap. Vladimír Vrabec z Odboru služební přípravy s Českou státní reprezentací zastoupenou Českou Asociací Okinawského Karate a Kobuda na již 10. Mistrovství Evropy v Karate světové federace World Union of Karate - do Federation na Maltu.

dezinfekce

Mistrovství se zúčastnilo přes 2000 závodníků z 31 zemí Evropy všech věkových kategorií. Hned první den mistrovství byl pro oba velmi náročný. Závodilo se ve všech veteránských kategorií jednotlivců i týmů.

V kategorii kata masters Veterans A oba dva policisté předvedli, že stále patří mezi světovou špičku, společně se probojovali do finálové šestice. Mjr. Bc. Krhut nedal svým soupeřům šanci a tuto kategorii s obrovským náskokem vyhrál. Nprap. Vrabec předvedl ve finále také vynikající výkon, bohužel v této kategorii skončil na neoblíbeném čtvrtém místě za karatistou z Německa a Portugalska.

Další kategorií, ve které se oba dva policisté předvedli, byla kategorie kumite týmů. Tato kategorie je pro oba dva policisty srdcovou záležitostí, protože od roku 2015 co vznikl veteránský tým ČR, vždy zajistili pro ČR medailovou pozici. I tentokrát se očekávalo od týmu složeného z (mjr. Bc. Krhuta, nprap. Vrabce, Daniela Pekuniaka a Michala Kyncla) medailové umístění. A toto se také povedlo, tým ČR převálcoval postupně všechny své soupeře a stanul na stupni nejvyšším.

Poslední kategorií, ve které se oba policisté převedli, byla kategorie kumite jednotlivců Veterans A. V této kategorii se dařilo mjr. Bc. Krhutovi, který se postupně probojoval až do souboje o finále, kde nestačil na závodníka z Anglie, se kterým prohrál až v prodloužení. Během jednoho dne, tak získal třetí medaili, tentokrát barvy bronzové.

V celkovém součtu oba svým výkonem přispěli českému týmu České Asociace Okinawského Karate a Kobua k tomu, aby obsadil krásné 13 místo z 55 registrovaných federací.

"Oba dva policisté tak navázali na své úspěchy z minulých let a je vidět, že karate je jejich velkou vášní. Gratulujeme a přejeme jim mnoho dalších úspěchů v jejich sportovní kariéře," uvedla mjr. Mgr. Kateřina Böhmová.


mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy