Karlovarský kraj předal pěstounům nové kočárky

Karlovarský kraj opět podpořil pěstouny, kterým zakoupil a předal nové kočárky. Jedna pěstounka a pět manželských párů si tak převzalo šest kočárků v trojkombinaci, které mohou využít i ve sportovní podobě již pro větší děti.

dezinfekce

„Je nám velkou ctí, že můžeme pomoci pěstounům v jejich záslužné a zároveň nelehké práci. Všichni víme, že péče o dítě je velmi náročná, a to zejména po finanční stránce. Jsme proto rádi, že dnes můžeme předat kočárky pěstounům, kteří nahrazují rodinné prostředí dětem, jež by byly umístěné v ústavech a zároveň jim za jejich obětavou práci poděkovat,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis.  

Karlovarský kraj podporuje pěstounskou péči dlouhodobě. V roce 2016 odstartoval kampaň s názvem „Staňte se pěstounem.“ Součástí kampaně je putovní výstava, jejímž prostřednictvím chce kraj najít další zájemce o pěstounskou péči a zároveň se snaží zvýšit informovanost široké veřejnosti o pěstounské péči, jako o jedné z forem náhradní rodinné péče. Tváří kampaně na podporu pěstounství se stal radní Karlovarského kraje a zároveň legendární žokej a trenér Josef Váňa. 

Další formou podpory ze strany Karlovarského kraje je i takzvaná „Krabička do života,“ kterou obdrží každý z novorozenců, který je umístěn do náhradní rodinné péče. V té naleznou pěstouni fotoknihu pro pořízení snímků miminek, sadu pro otisk nožičky či ručičky, flash disc k nahrání fotografií, ale i hračku, jídelní sadu a další potřebné drobnosti. Krabička má pomoci dětem uchovat vzpomínky na dětství.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 15.10.2020 17:30




0 +
 

Hlavní zprávy