Kraj poskytne dotaci obci Bublava na nákup techniky

Rada Karlovarského kraje na svém posledním zasedání doporučila zastupitelstvu schválit udělení individuální dotace obci Bublava. Částka ve výši 240 tisíc korun poslouží k nákupu kontejnerového nosiče za traktor - včetně kontejneru.

dezinfekce

„Rozhodli jsme se obci Bublava pomoci, protože kvůli splácení dluhu za nedokončený projekt výstavby akvaparku si její vedení nemůže dovolit zásadní investice a podpořit tak rozvoj obce. Realizovány jsou vždy jen dílčí projekty. Chápeme, že za stávající situace je velmi náročné investovat do nákupu techniky, jež je nezbytná pro horskou oblast a údržbu jejich komunikací, proto jsme schválili přidělení individuální dotace,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Vlivem klimatických podmínek a v důsledku zatížení během zimní turistické sezóny jsou v obci Bublava velmi nákladné rekonstrukce a údržba místních komunikací. Právě pro tyto účely používali traktor s valníkem, který však již nesplňuje technické parametry pro provoz na komunikacích. Bez tohoto zařízení ale není možné zajistit údržbu a posyp komunikací či svoz odpadu. Za peníze z dotace zakoupí vedení obce jednoosý kontejnerový nosič za traktor včetně kontejneru s nosností do 6 tun.

Celková cena nosiče je 500 tisíc korun. Obec Bublava zažádala o individuální dotaci, neboť  v současné době není vyhlášen odpovídající dotační titul. O udělení dotace rozhodne Zastupitelstvo Karlovarského kraje na svém příštím zasedání, které se uskuteční 13. 12. 2021. 



zdroj: Bc. Jitka Čmoková, tiskové oddělení Krajského úřadu Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy