Karlovarský kraj: Policie pokračuje v boji s drogovou kriminalitou

Karlovarský kraj - Dva případy - prodej pervitinu a pěstování Cannabisu. V prvním případě si na začátku prosince 2017 vyslechl obvinění jednačtyřicetiletý muž ze Sokolovska ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

dezinfekce

Trestného činu se měl muž dopustit tím, že od měsíce září 2016 do září 2017 v neobydleném objektu na Sokolovsku pěstoval ve značném rozsahu rostliny rodu Cannabis. Muž byl pro pěstování rostlin vybaven umělým osvětlením, ventilačním systémem, zavlažovacím systémem a hnojivem. U muže kriminalisté zajistili více jak 60 rostlin o celkové hmotnosti převyšující 1 600 gramů. Dále na stejném místě již vypěstoval, sklidil a usušil rostlinu Cannabis o celkové hmotnosti více jak 2 000 gramů. Kriminalisté z Územního odboru Sokolov zajistili rostliny, sušinu i veškerou techniku potřebnou pro pěstování rostlin Cannabisu.

Muž je vyšetřován na svobodě. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody na dva roky až deset let.

Druhý případ je z Karlovarska. Dne 11. prosince 2017 si od Karlovarských kriminalistů vyslechl obvinění šestatřicetiletý muž z Karlovarska ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Trestného činu se měl muž dopustit tím, že od srpna 2016 do listopadu 2016 neoprávněně poskytoval v Karlových Varech drogu pervitin, a to ve více jak 25 případech. Drogu poskytoval z části zdarma a z části za finanční hotovost v celkové výši za více jak 8 000 korun. Dále ve stejném období poskytl drogu pervitin jinému muži také v Karlových Varech, a to v nejméně 40 případech. Za drogu dostal od muže přes 25 000 korun a různé druhy značkového oblečení. Předtím muž drogu prodával po Karlových Varech již od roku 2014, kdy za prodeje obdržel více jak 40 000 korun. 

Muž je vyšetřován na svobodě. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody jeden rok až pět let.

prap. Bc. Daniel Dvořák

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy