Karlovarský kraj podpoří zpřístupnění dalších částí dolu Jeroným

Rada Karlovarského kraje schválila vyhlášení výběrového řízení na projekt „Žula a voda – propojení komplexů v žulovém masívu Krudum za účelem zpřístupnění s řešením důlních vod.“ Zhotovitele prací vybere pomocí veřejné zakázky. Stavební úpravy dolu Jeroným by měly zajistit zpřístupnění dalších částí tohoto dolu.

dezinfekce

„Jedna část historického dolu Jeroným je veřejnosti přístupná v podobě tradičních prohlídek. Objevila se ale možnost zpřístupnění i dalších prostor, a to propojením chodeb, což by ještě zvýšilo atraktivitu tohoto hojně navštěvovaného místa. Toto území má obrovský potenciál k dalšímu rozvoji a já jsem přesvědčena, že po dokončení projektu budeme mít doslova atrakci, která nemá srovnání v širokém okolí,“ uvedla radní pro oblast kultury a památkové péče Oľga Haláková.

V rámci plnění budou zajištěny inženýrské, geodetické a projekční práce. Stavební úpravy se pak budou týkat nejen samotného zpřístupnění části komplexu starých důlních děl, ale také zajištění bezpečnosti návštěvníků muzea z řad odborné i laické veřejnosti a zajištění odvodnění těchto prostor.

Celkové náklady ve výši 15 milion korun budou z větší části hrazeny z Programu přeshraniční spolupráce Česká republika – Svobodný stát Bavorsko, 1,5 milionu korun uhradí Karlovarský kraj v rámci spolufinancování projektu.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy