Karlovarský kraj podpoří vydání neperiodických publikací

Rada Karlovarského kraje na svém posledním zasedání odsouhlasila poskytnutí dotace z Programu na podporu vydávání neperiodických publikací v roce 2021 ve výši 400 tisíc korun. Čtenáři se tak mohou těšit na další knihy a brožury s regionální tématikou.

dezinfekce

„Na krajský úřad bylo ve stanovené lhůtě podáno 27 žádostí, z toho jedna byla ze strany žadatele přeřazena do jiného dotačního programu. Hodnoceno bylo 26 žádostí s celkovými náklady více než 1,4 milionu korun. Komise kultury a památkové péče doporučila poskytnutí příspěvku u 22 žádostí, mezi které bude rozdělena alokovaná částka 400 tisíc korun,“ uvedla radní pro oblast kultury a památkové péče Oľga Haláková.       

Finance poskytnuté z dotačního programu mohou být využity na překladatelské, vydavatelské, tiskařské a fotografické služby, na grafické zpracování publikací či na rešerše. Každý žadatel mohl získat dotaci do výše 50 tisíc korun na jeden projekt.         

S podporou z dotačního programu tak vyjde například kniha „Letiště pod horou andělů,“ která mapuje historii a současnost létání v Karlovarském kraji, knižní publikace ke 200. výročí založení Západočeského symfonického orchestru nebo odborná kniha „Prokletí i usmíření. Několik kapitol z dějin trestního práva na Chebsku.“ Zejména malé turisty jistě potěší putování skřítka Nejdulky v „Rodinném průvodci zajímavostmi Nejdecka.“ Vydání se dočká také publikace „Jak to vidí mladí dokumentaristé aneb pohled do minulosti prostřednictvím pamětnických vyprávění,“ jež bude obsahovat didaktické zpracování audio reportáží, které zpracovali žáci základních a středních škol v Karlovarském kraji.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje
Foto: ilustrační

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy