Karlovarský kraj podpoří dotací akci Čištění řeky Ohře 2021

Rada Karlovarského kraje na svém zasedání odsouhlasila poskytnutí individuální dotace Krajskému sdružení místních akčních skupin Karlovarského kraje na uspořádání dobrovolnické akce Čištění řeky Ohře 2021. Z krajského rozpočtu vyčlení 50 tisíc korun.

dezinfekce

„Čištění řeky Ohře je tradiční a jednou z největších osvětových akcí v Karlovarském kraji. Dobrovolníci se vydávají sbírat odpad podél břehů řeky Ohře, další uklízí z lodí hůře dostupný terén. Považujeme za důležité tuto akci podpořit, neboť jejím cílem je nejen ochrana přírody našeho regionu, ale také zlepšení prostředí, ve kterém žijeme,“ uvedl radní pro oblast regionálního rozvoje a projektového řízení Patrik Pizinger.       

Akci Čištění řeky Ohře 2021 pořádají v našem regionu Místní akční skupiny (MAS), mezi které budou rozděleny peníze z dotace. Část financí získají také vodácké půjčovny, jež se do úklidu zapojí. Peníze budou využity například na zajištění sociálního zázemí pro dobrovolníky, na zajištění samotného čištění a vypůjčení lodí.      

„Tato dobrovolnická úklidová akce není přínosem jen pro vodáky, kterých je na řece, zejména v letní sezóně, velké množství. Břehy řeky lemuje cyklostezka, jež je také hojně využívána cyklisty a turisty. Také ti budou rádi, když jejich výhledy do přírody nebude kazit odpad a nepořádek“ doplnil radní Patrik Pizinger.

Letošní ročník Čištění řeky Ohře se uskuteční během víkendu 16. – 18. 4. 2021 (informovali jsme zde). Loni se do akce zapojilo téměř 2000 dobrovolníků.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy