Karlovarský kraj podpoří budování a údržbu běžeckých tras v regionu

Karlovarský kraj přispěje i v letošním roce na budování a údržbu lyžařských běžeckých tratí v Karlovarském kraji. Ze svého rozpočtu vyčlenil 2 miliony korun, které rozdělí mezi žadatele. Právě o rozdělení finančních prostředků bude jednat Zastupitelstvo Karlovarského kraje.

dezinfekce

O poskytnutí dotace z rozpočtu Karlovarského kraje zažádalo 14 subjektů, celková výše požadovaných příspěvků je 1 753 000 Kč.

„Všechny žádosti byly v souladu s pravidly dotačního programu, žádná proto nemusela být vyřazena. A protože celková částka nepřesáhla stanovený finanční limit, doporučuje Rada Karlovarského kraje poskytnout dotace všem žadatelům v požadované výši,“ uvedl radní pro oblast regionálního rozvoje, projektového řízení a informatiky Josef Janů.

Každý žadatel může získat dotaci v maximální výši 300 tisíc korun. Dotaci je možné využít na letní úpravu v podobě čištění nebo zarovnávání terénních nerovností a další a na zimní úpravu, která zahrnuje například případné dosněžování technickým sněhem, vyrovnávání a rozmísťování sněhové pokrývky po lyžařských tratích, nebo frézování sněžným pásovým vozidlem.

Mezi úspěšnými žadateli o dotaci jsou například LK Slovan Karlovy vary, který chce finanční prostředky využít na úpravu a údržbu lyžařských tras v areálu Jahodová louka a také Dobrovolný svazek měst a obcí Kraslicka, jenž obstarává strojovou údržbu bílých stop na Kraslicku. Na úpravu tratí v areálu Eduard u Jáchymova získá příspěvek Biatlonový spolek Eduard a na strojovou údržba tras zakreslených v online systému a nových tratí přispěje Karlovarský kraj také klubu TJ Radon z Vysoké Pece.


Zdroj: Bc. Jitka Čmoková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy