Karlovarský kraj: Odcizili téměř 200 kg železa

Pětadvacetiletý muž společně s devatenáctiletým mladíkem měli na konci srpna letošního roku v odpoledních hodinách odcizit z volně přístupné hromady mezi panelovými domy v Chodově téměř 200 kilogramů železného šrotu.

dezinfekce

Ten poté měli odvézt do nedaleké výkupny druhotných surovin. To ale nebylo z jejich strany vše, protože o několik dní později měli společně přijít do obchodního domu v Chodově. Tam měli přistoupit k regálu s vystaveným zbožím a z toho odcizit pět lahví alkoholu, který si uschovali pod oblečení a následně prodejnu opustili bez zaplacení. Jejich drzost ale neznala mezí, jelikož o dvě hodinky později se do obchodního domu znovu vrátili. Tentokrát se pokusili odcizit několik kusů holicích strojků či elektrickou vrtačku, ale při odchodu z prodejny byli přistiženi zaměstnanci. Dvojice mužů tak odcizené věci v prodejně zanechala a z místa utekla.

Krást do obchodního domu se vydal v Karlových Varech také osmadvacetiletý muž z Horního Slavkova. Ten si do igelitové tašky ukryl například žehličku na vlasy, dámské vůně či dvě čokolády, jenže když opouštěl prodejnu bez zaplacení, tak byl zastaven ostrahou. Muž se snažil z místa utéct, ale ostraha ho znovu zadržela a přivolala policejní hlídku.

Všem třem mužům policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže. V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, jelikož všichni byli za stejný trestný čin v posledních třech letech již pravomocně odsouzeni.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy