Karlovarský kraj: Dvě víkendové dopravní nehody motocyklů

KARLOVARSKÝ KRAJ – Při jedné došlo k těžkému zranění. 

dezinfekce

Od pátku do neděle došlo ke dvěma vážnějším dopravním nehodám motorkářů. Jedna skončila těžkým zraněním, kdy pro zraněného přilétl vrtulník z důvodu transportu do nemocnice.

K první dopravní nehodě došlo dne 23. července 2017 v poledních hodinách v Karlových Varech, kdy čtyřiačtyřicetiletý řidič motocyklu značky Harley Davidson při průjezdu levotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost stavu komunikace, čímž vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil pravou částí do opěrné zdi železničního viaduktu. Po nárazu došlo opodál k pádu řidiče s motocyklem. Při dopravní nehodě došlo k poškození dopravní značky tělem řidiče motocyklu. Z preventivních důvodů byl řidič motocyklu převezen k vyšetření do nemocnice.

Policisté na místě přítomnost alkoholu u řidiče vyloučili provedenou dechovou zkouškou.

Škoda, která vznikla dopravní nehodou, byla předběžně odhadnuta na 230 000 korun. Policisté na místě věc vyřešili blokovou pokutou.

Další dopravní nehoda, při které došlo k těžkému zranění, a pro zraněného přilétl vrtulník, se stala dne 21. července 2017 ve večerních hodinách v obci Boučí na Sokolovsku. Zde měl jednatřicetiletý muž ze Sokolovska na motocyklu značky Derbi předjet vozidlo značky Škoda. Po předjetí při zařazování se před vozidlo, mohl ohrozit a omezit tím, že po těsném předjetí měl začít brzdit. Po střetu vozidla s motocyklem, spadl řidič motocyklu na komunikaci pod přední část vozidla. Při dopravní nehodě došlo k blíže neurčitému zranění řidiče motocyklu, který byl následně letecky transportován do Fakultní nemocnice v Plzni. O této nehodě jsme vás informovali zde.

Policisté na místě u řidiče vozidla vyloučili přítomnost alkoholu provedenou dechovou zkouškou.

Škoda, která vznikla dopravní nehodou, byla předběžně odhadnuta na 25 000 korun. Věc zůstává v šetření policistů z Dopravního inspektorátu Sokolov.

prap. Bc. Daniel Dvořák

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy