Karlovarský kraj: Během letních měsíců proběhne bezpečnostní akce Voda 2018

V rámci celorepublikové akce Voda 2018 budou v celém Karlovarském kraji během letních měsíců probíhat bezpečnostní opatření na vodních tocích. Policisté společně se zástupci státní plavební správy se zaměří na odhalování protiprávních jednání v souvislosti s řízením a provozem plavidel.

dezinfekce

Kontrolovat budou také vodní cesty, vodáky a vůdce malých plavidel, zda nepožili alkoholické nápoje nebo jiné návykové a psychotropní látky.

Od začátku prázdnin proběhly již dvě kontroly na Chebsku a Sokolovsku. Policisté kontrolovali vodácké tábořiště, půjčovny lodí, rizikové úseky řek, nebezpečné splavy nebo také zda se netáboří mimo vyznačená místa. Zaměřili se na okolí řeky Ohře, jezero Medard a Michal a Jesenici.

Skoro 20 veselých vodáků kontrolovali policisté 3. 7. v odpoledních hodinách v Sokolově ve vodáckém tábořišti. Vodáci z Moravy sami chtěli zkontrolovat, zda nejsou pod vlivem alkoholu. Při provedených dechových zkouškách nebyl ani jeden vodák pod vlivem alkoholu. V Chebu na Jesenici policisté s rybářskou stráží zkontrolovali o čtyři dny později 68 osob. Zjistili jeden přestupek rybáře, který si na místě převzala rybářská stráž k vyřízení.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy