Karlovarsko: Po ztraceném snowbordistovi pátraly desítky policistů a záchranářů

V neděli dne 4. března 2018 proběhla ve večerních hodinách pátrací akce po pohřešovaném 27letém muži z Německa. Ten byl společně se svojí sestrou a kamarády lyžovat na Klínovci. Po ukončení společného lyžování se však ve stanovenou dobu nedostavil na smluvené místo.

dezinfekce

Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z jáchymovského obvodního oddělení. Pátrací akce se zúčastnila více jak desítka policistů, ale také záchranáři z Horské služby Boží Dar. Mladíka se po krátké chvíli podařilo vypátrat v blízkosti obce Suchá v Jáchymově. Na místo byl povolán i vrtulník s termovizí, který byl díky rychlému nalezení pohřešovaného odvolán.

Mladík policistům uvedl, že byl snowbordovat se svými kamarády tzv. freeridem, což je jízda mimo běžně užívané, upravené a vyznačené terény a sjezdovky, která je zakázaná. Svojí jízdu skončil uprostřed lesa, a tak musel zpět pěšky. Vzhledem k tomu, že se již stmívalo a on neznal místní prostředí – zabloudil. Neměl u sebe ani mobilní telefon, kterým by si mohl přivolat pomoc.

Prevence:
Vzhledem k tomu, že lyžování mimo upravené sjezdovky je zakázáno, měli by lyžaři tento zákaz dodržovat. Pokud se však mimo upravenou trať dostanou, měli by se orientovat k určitému viditelnému bodu. Nutností je mít u sebe i mobilní telefon, aby si v případě potřeby mohli přivolat pomoc.

nprap. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy