Karlovarsko: Zpronevěřil přes 400 tisíc

Karlovarští kriminalisté z Oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání 44letého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu zpronevěra.

dezinfekce

Té se měl dopustit nejméně v sedmi případech. Ve všech případech si měl od poškozených nechat vyplatit zálohu na provedení sjednaných prací např. na zakoupení stavebního materiálu. Všichni poškození si s obviněným mužem sjednali práci, kdy od něj chtěli zhotovit např. zabudovanou šatní skříň, kuchyňskou linku, vydláždit podklad pro bazén nebo zhotovit novou střechu na zahradním altánu. V jednom případě si převzal zálohu od majitele bytu na repasi dvojitých dvoukřídlých špaletových oken a balkonových dveří, přičemž několik těchto oken v bytě demontoval. Z místa je měl odvézt k repasi, což nejspíš neučinil a okna už nevrátil. Celkem tak všem poškozeným způsobil škodu přesahující 400 tisíc korun.

Za zpronevěru ve třetím odstavci mu tak v případě prokázání viny hrozí až pětiletý trest odnětí svobody za způsobenou větší škodu.

nprap. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy