Karlovarsko: Ženy distribuovaly pervitin

Karlovarští kriminalisté úspěšně pokračují v boji s drogovou kriminalitou. V prvním případě zahájili trestní stíhání osmačtyřicetileté ženy, kterou obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

dezinfekce

Obviněná žena měla od roku 2017 do ledna tohoto roku na různých místech v Karlových Varech prodávat drogu pervitin. Poté, co si balíčky pervitinu obstarala, měla jej pravidelně prodat nejméně třem osobám, a to téměř v 1200 případech. Například jedné ženě z Karlovarska měla za čtyři roky prodat nejméně 700 gramů této návykové látky. Prodejem se měla za uvedené období neoprávněně obohatit o stovky tisíc korun. 

Nyní jí za uvedené jednání hrozí v případě prokázání viny až desetiletý trest odnětí svobody.

Policejní komisař dále zahájil trestní stíhání dvaadvacetileté ženy, kterou obvinil ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.  V průběhu minulého roku měla i tato obviněná žena svým odběratelům prodávat drogu pervitin. Učinit tak měla téměř ve dvou desítkách případech a v několika případech se měla dokonce drogu pokusit zaslat do věznice.

V případě prokázání viny hrozí obviněné ženě trest odnětí svobody až na pět let.

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 26.04.2021 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy