Karlovarsko: Z důvodu prázdnin policisté více dohlíželi na bezpečnost v lyžařských střediscích

Bezpečnostní opatření zaměřené na lyžařská střediska Neklid, Novako, Boží Dar a Klínovec, proběhlo o víkendu 10. a 11. 2. 2018. Policisté z Obvodního oddělení Jáchymov, Nejdek a z Dopravního inspektorátu v Karlových Varech se zaměřili na zajištění veřejného pořádku a bezpečnost v silničním provozu.

dezinfekce

S ohledem na začínající jarní prázdniny v Karlovarském kraji se počítá se zvýšeným počtem návštěvníků sportovních středisek v příhraniční oblasti, proto se v těchto místech prováděla zvýšená kontrola osob a vozidel. Policisté se mimo jiné také zaměřili na kontrolu cestovních dokladů u cizinců, dodržování zákona před alkoholismem a jinými toxikomániemi, na kontrolu technického stavu vozidel či na eliminaci nápadu majetkové trestné činnosti páchané formou krádeží z motorových vozidel aj.

Rodina Angličanů se dvěma dětmi zapadla v neděli se svým vozidlem 2 km za Rýžovnou v lese na silnici, která vede z Božího Daru na Blatnou. Došly jim pohonné hmoty a neměli u sebe ani mobilní telefon. Měli velké štěstí, když pěšky došli do restaurace Rýžovna a zastihli tam posledního zaměstnance. Ten ale bohužel neuměl anglicky, zavolal tak policistovi z nedalekého obvodního oddělení a problém vyřešili. Promrzlí návštěvníci hor se tak dostali do svého hotelu a druhý den jim policejní hlídka pomohla s vyproštěním vozidla. Vděční turisté velmi děkovali policistům za pomoc. Na své zimní dobrodružství zřejmě jen tak nezapomenou.

Během dvoudenního opatření nezjistili policisté v lyžařských střediscích žádnou trestnou činnost. Nemuseli řešit ani žádný přestupek v dopravě, vyjma drobných prohřešků s parkováním.

V rámci bezpečnostního opatření policisté ke kontrolní činnosti využili také policejní čtyřkolku opatřenou pásy.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy