Karlovarsko: Policisté se zaměřili na viditelnost chodců

V souvislosti s podzimním obdobím, nepříznivým stavem dopravní nehodovosti za účasti chodců, byla vyhlášena celorepubliková dopravně bezpečnostní akce zaměřená na viditelnost chodců.

dezinfekce

Na Karlovarsku tato akce proběhla v pátek dne 10. listopadu 2017 v době od 18:00 do 21:00 hodin a v pondělí dne 13. listopadu 2017 v ranních hodinách od 04:00 do 07:00 hodin.

V průběhu akce se policejní hlídky zaměřili především na kontrolu ustanovení pravidel silničního provozu v souvislosti s dodržováním chování chodců v silničním provozu za snížené viditelnosti na komunikacích mimo obec. Policisté se dále zaměřili i na ostatní nemotorizované účastníky silničního provozu ve vztahu k jejich viditelnosti. V případě, že zjistili neoznačeného chodce, byl jim po vyřešení přestupku předán reflexní předmět jako např. reflexní vesta, reflexní pásek, reflexní tkaničky do bot nebo reflexní odznak. Reflexní předměty policisté z preventivních důvodů rozdávali i označeným chodcům.

Do celé akce bylo nasazeno celkem 16 dvoučlenných policejních hlídek. Za oba dva dny policisté zkontrolovali na pět desítek chodců. Až na jeden případ z Ostrova, byli všichni chodci řádně označeni.

O této bezpečnostní akci jsme vás informovali zde.

nprap. Zuzana Týřová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 13.11.2017 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy