Karlovarsko: Policejní namátkové kontroly

Na všech 44 stanovištích v Karlovarském kraji policisté provádějí namátkové kontroly, zda občané z okresů a do okresů Sokolov a Cheb necestují v rozporu s krizovým opatřením Vlády ČR. Policistům při kontrole občané musí prokázat účel cesty pro splnění výjimek.

dezinfekce

Občané prováděné kontroly respektují, prozatím policie nemusela řešit žádné vážné problémy. 

"Na hraničním přechodu Hranice na Ašsku jsme zaznamenali několik řidičů ze Spolkové republiky Německo, kteří jsou zvyklí si přes hraniční přechod zkracovat cestu a pokračovat v jízdě zpět na jejich území. Opatření v Karlovarském kraji jsme jim vysvětlili a vrátili si zpět," uvedla mjr. Bc. Kateřina Krejčí. 

Policisté do současné doby řešili na několika stanovištích zhruba desítku občanů, kteří cestovali v rozporu s krizovým nařízením a nespadali do výjimek. Toto porušení bylo vyřešeno domluvou.

Silniční provoz je v současné době v místech kontrolních stanovišť bez větších problémů, mírné kolony se tvoří na stanovištích na dálnici D6, zejména v ranních hodinách, ale vozidla jsou průběžně odbavována.

"Dnes v ranních hodinách došlo na dálnici D6 u kontrolního stanoviště u Odravy k dopravní nehodě, kdy řidič nákladního vozidla nedodržel bezpečnostní vzdálenost za před ním jedoucím vozidlem a zezadu do něho narazil. O půl hodiny později došlo k další dopravní nehodě, kdy se střetla 3 osobní vozidla. Obě dopravní nehody byly bez zranění. V daném místě byly zhoršeny povětrnostní podmínky a mlha. Apelujeme na řidiče, aby se řídili dopravním značením v místech kontrolních stanovišť, přizpůsobili rychlost aktuálním povětrnostním podmínkám a dodržovali dostatečný odstup od ostatních vozidel," uvedla dále mjr. Bc. Kateřina Krejčí.


Zdroj: Policie ČR


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy