Karlovarsko: Pod vlivem alkoholu narazil se svým vozidlem do pařezu

Policisté z Obvodního oddělení Karlovy Vary – Rybáře sdělili podezření 47letému místnímu muži ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Podezřelý muž se měl takového jednání dopustit koncem června tohoto roku, kdy usedl za volant svého vozu Škoda posilněn alkoholem.

dezinfekce

Poté, co v dopoledních hodinách překročil nejvyšší dovolenou rychlost, byl následně zastaven a zkontrolován policejní hlídkou. Na výzvu policistů se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem s nejvyšší naměřenou hodnotou 2,45 promile alkoholu. Řidiči byl na místě zadržen řidičský průkaz. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Ze stejného přečinu si vyslechl sdělení podezření od dopravních policistů z Karlových Varů 26letý muž z Karlovarska. Ten měl koncem června v dopoledních hodinách ve svém vozidle Ford jet po silnici druhé třídy č. 220 ve směru od Karlových Varů na Nejdek. Při projíždění levotočivé zatáčky zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a profilu komunikace a vyjel s vozidlem vpravo mimo komunikaci. Zde následně narazil do oplocení ohradníku a svodidel. I přesto měl muž pokračovat ve své jízdě a po chvíli narazit do pařezu. Následkem nárazu se převrátil s automobilem na střechu. Po příjezdu policistů se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Ta vyšla pozitivně s nejvyšší naměřenou hodnotou 2,00 promile alkoholu. Z místa dopravní nehody byl následně převezen na ošetření do nemocnice. Ke zranění dalších osob nedošlo. Způsobená celková škoda je předběžně odhadnuta na částku kolem 220 tisíc korun. V případě prokázání viny hrozí podezřelému muži trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky.

nprap. Eva Valtová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 13.07.2020 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy