Karlovarsko: Opakovaně kradl

Kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality v Karlových Varech zahájili trestní stíhání čtyřiadvacetiletého muže z Chomutovska, kterého obvinili ze spáchání přečinu krádež.

dezinfekce

Obviněný muž se měl takového jednání dopustit nejméně v pěti případech. V prvním případě měl začátkem července tohoto roku ve večerních hodinách z dětského hřiště za domem odcizit koloběžku. Tím způsobil majiteli škodu ve výši kolem 6 tisíc korun.

V druhém případě měl ve stejném měsíci navštívit svého známého. Toho však nepotěšil. Při své návštěvě měl obviněný z pověšené bundy pětašedesátiletého muže odcizit finanční hotovost ve výši kolem 3 tisíc korun.

V páchání trestné činnosti pokračoval i ke konci daného měsíce. S další osobou měl vniknout na pozemek nacházející se mezi rodinnými domy a následně do garáže. Z té měl odcizit motocykl. Poškozenému majiteli svým jednáním způsobil škodu ve výši kolem 3 tisíc korun.

Obdobně si měl počínat také začátkem srpna. S další osobou měl vniknout do oploceného areálu a odcizit z něj nářadí a přes stovku měděných kabelů. Poškozenému majiteli byla tímto způsobená škoda ve výši kolem 14 tisíc korun.

V posledním případě měl koncem října v zahrádkářské kolonii násilně vniknout do kůlny. Zde měl odcizit například nářadí a holínky. Celkem tak způsobil majiteli škodu ve výši kolem 1 tisíc korun.

V páchání trestné činnosti však není žádným nováčkem. Výše uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl v minulosti za stejnou trestnou činnost odsouzen Okresním soudem v Karlových Varech. Policejní komisař podal na obviněného muže podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. Ten jej akceptoval a soudce Okresního soudu v Karlových Varech muže poslal do vazební věznice.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

prap. Eva Valtová
por. Bc. Zuzana Týřová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 16.11.2019 11:00




0 +
 

Hlavní zprávy