Karlovarsko: Obohatili se o milion a půl

Karlovarští kriminalisté z oddělené hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání 56letého muže a 33leté ženy z Karlovarska, které obvinili ze spáchání zločinu podvod formou spolupachatelství.

dezinfekce

Obviněný muž měl jako podnikající fyzická osoba uzavřít se společností, ve které byla zaměstnaná obviněná žena, rámcovou smlouvu o dílo, jejímž předmětem bylo zejména odstraňování nevhodného stromoví a jiných porostů v ochranném pásmu plynárenských zařízení. Na jednotlivé práce měl vystavovat faktury, které nebyly vůbec odvedeny nebo byly odvedeny v podstatně menším rozsahu. Obviněná žena zřejmě záměrně neprováděla kontroly dodaných služeb od obviněného muže. S vědomím, že tyto služby nebyly dodány nebo byly dodány v podstatně menším rozsahu a s úmyslem neoprávněného obohacení sebe nebo jiného, měla stvrzovat převzetí řádně odvedeného díla v plném rozsahu. Fakturační oddělení mělo poté proplatit fakturu obdrženou od 56letého obviněného muže. Obviněná žena a obviněný muž tak měli vzájemnou spoluprací neoprávněně odčerpat společnosti přes jeden a půl milionu korun.

Za podvod ve čtvrtém odstavci jim tak v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let za způsobenou značnou škodu.

nprap. Bc. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy