Karlovarsko: Motorkář jel 232 km/h

KARLOVARSKÝ KRAJ - Na D6 ho změřili dopravní policisté. 

dezinfekce

Na dálnici D6 z Karlových Varů směrem na Cheb projížděl 30. 4. kolem 13 hodiny  ve velké rychlosti řidič motocyklu kolem policejní hlídky oddělení silničního dohledu krajského ředitelství policie Karlovarského kraje. Už při předjetí policejního vozidla motocyklistou si policisté všimli, že není označen registrační značkou a začali ho pronásledovat.

Na dálnici je maximální dovolená rychlost 130 km/h. Řidiči motocyklu byla naměřena rychlost 232 km/h (po odečtení tolerance 225 km/h).

U sjezdu z dálnice na Březovou se policistům podařilo řidiče motocyklu zastavit a zkontrolovat. Po zastavení se ukázalo, že řidič motocykl nepřihlásil do registru silničních vozidel.

Řidiči byl sdělen přestupek překročení maximální dovolené rychlosti na silnici o 95 km/ h a navíc se dopustil porušení provozu vozidel na pozemních komunikacích, neboť provozuje na pozemních komunikacích silniční vozidlo, které není zapsáno v registru silničních vozidel.

Oba přestupky čtyřicetiletého motocyklisty budou policisté předávat příslušnému správnímu orgánu k došetření. Ve správním řízení mu hrozí zákaz řízení na dobu 6 měsíců až 1 rok a pokuta ve výši 5 až 10 tisíc Kč.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy