Karlovarsko: Krajské vojenské velitelství informuje o vojenském cvičení

Ve dnech 3. - 27. dubna bude na celém území ČR probíhat vojenské cvičení aktivní zálohy (AZ) ozbrojených složek ČR „Hradba 2018". Pěší rota AZ KVV Karlovy Vary se zapojí do cvičení ve dnech 9. - 15. dubna 2018.

dezinfekce

Cílem je ověřit součinnost jednotek AZ se státní správou, PČR a IZS. Do cvičení se zapojí až 1400 cvičících, převážně příslušníci pěších rot AZ krajských vojenských velitelství ale i pravidelných složek Armády ČR. Vojáci v AZ budou nasazeni ke střežení důležitých objektů a k posílení Policie ČR. Pravidelné složky AČR budou poskytovat technickou a materiálovou podporu pro provedení cvičení. Pěší rota AZ KVV Karlovy Vary se zapojí do cvičení ve dnech 9. - 15. dubna 2018. V rámci cvičení bude v době 13. - 14. dubna 2018, ve spolupráci s Krajským ředitelstvím policie Karlovarského kraje ve smíšených hlídkách nasazeno denně 35 příslušníků pěší roty AZ KVV Karlovy Vary k zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti obyvatelstva. Nasazení proběhne na teritoriu územního obvodu Karlovy Vary KŘP, se zapojením 10 obvodních oddělení, (Karlovy Vary, K. Vary - Rybáře, Pernink, Ostrov, Nejdek, Nová Role, Bochov, Bečov, Toužim a Jáchymov) v denní směně, od 08:30 do 20:30 hod.

Vojáci nasazení k posílení Policie ČR nebudou mít po dobu nasazení pravomoc policisty, nebudou označeni rukávovými páskami či ref1exními vestami "Policie", protože pro potřeby cvičení "Hradba 2018" nebude vydáno nařízení vlády ČR k nasazení AZ AČR k plnění úkolů PČR.


Zdroj: město Ostrov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy