Karlovarsko: Dopravně preventivní akce Zebra se za tebe nerozhlédne

První týden po letních prázdninách proběhla po celé České republice dopravně preventivní akce Zebra se za Tebe nerozhlédne. Ani policisté v Karlovarském kraji nebyli výjimkou a týden od 2. do 6. září 2019 zahájili zvýšeným dohledem na vybraných stanovištích v blízkosti škol a školských zařízení.

dezinfekce

Akce se konala v ranních a odpoledních hodinách, tedy v době, kdy žáci přicházejí do školy a odcházejí z ní domů. Policisté se zaměřili především na chování chodců v silničním provozu a na chování řidičů vůči chodcům zejména u přechodů pro chodce. Zaměřili se ale také na dodržování ustanovení zákona č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů ve znění pozdějších předpisů nebo na pátrání po hledaných osobách, věcech či odcizených vozidlech. Policisté děti za správné přecházení vozovky obdarovali rozvrhem hodin či jiným drobným předmětem.

Celorepublikový projekt Zebra se za Tebe nerozhlédne je v tomto roce zpestřen novým pracovním sešitem, který je určen pro žáky zejména 3. a 4. tříd. Je zaměřený nejen na bezpečnost v silničním provozu, ale také na osobní bezpečí. Na děti čeká každý týden jedno téma navazující na aktuální roční období a s ním spojená úskalí nejen v dopravě. Děti se při práci se sešitem prostřednictvím různých úkolů, které podporují kreativitu a ověřují znalosti českého jazyka a matematiky i všeobecné vědomosti, hravou formou se dozví nebo si zopakují, jak se pohybovat v provozu bezpečně v roli chodce, cyklisty, cestujícího v autobuse aj. Úkoly a tématy provede čtenáře oblíbená Zebra, která s inovací projektu získala novou podobu.

O tomto projektu jsme vás informovali zde (na tomto odkazu naleznete k zobrazení či stažení pracovní sešit).

Policisté – preventisté během začátku školního roku 2019/2020 žákům základních škol v Karlovarském kraji tento pracovní sešit představí a seznámí je s jednotlivými tématy. Se sešitem mohou ale pracovat i družiny, domy dětí a mládeže, volnočasové kroužky aj. Pro děti jsou připraveny i samolepky se Zebrou, které děti dostanou jako odměnu za zodpovědnou práci se sešitem.


por. Bc. Zuzana Týřová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 11.09.2019 11:00




0 +
 

Hlavní zprávy