Karlovarsko: Vyhrožoval nejen své bývalé manželce, ale i přítelkyni

Sdělení podezření ze spáchání přečinů nebezpečné vyhrožování, porušování domovní svobody, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a nebezpečné pronásledování si na Obvodním oddělení v Ostrově převzal 42letý muž.

dezinfekce

Obviněný muž měl na začátku ledna tohoto roku, ve společném obydlí se svojí bývalou o rok mladší manželkou, přijít za ní do koupelny, když byla ve vaně, chytit jí rukou do tzv. kravaty a na krk jí přiložit neurčený předmět. Měl jí pohrozit zabitím, pokud mu neřekne, koho má za přítele. Poté sundal ostrý předmět z krku poškozené a odešel z bytu pryč. V ženě však vzbudil důvodnou obavu o svůj život a zdraví. Ze strany policejní hlídky bylo využito možnosti vykázání.

O den později měl ve výše uvedeném bytě vylomit zámek, a to v době, kdy se v něm nikdo nenacházel. Do bytu měl vstoupit a poté ihned odejít, aniž by cokoliv odcizil. Poškozené způsobil poškozením vstupních dveří škodu kolem 2 tisíc korun.

Po předchozím vykázání měl obviněný muž opakovaně navazovat kontakt s poškozenou ženou, a to zasílám velkého počtu sms zpráv, opakovaným telefonickým voláním, čímž zásadně porušuje podmínky vykázání. Navíc tak porušuje usnesení Okresního soudu v Karlových Varech, kterým je předběžné opatření a prodloužení vykázání podezřelého na dobu jednoho měsíce – tedy až do poloviny měsíce února a tím podstatně maří výkon úředního rozhodnutí.

V dalším případě pak měl od poloviny listopadu do poloviny ledna neustále prostřednictvím sms zpráv a sociálních sítí kontaktovat svojí bývalou 19letou přítelkyni. Tu delší dobu neustále hrubě uráží a vyhrožuje újmou na zdraví, čímž v ní vzbudil důvodnou obavu o svůj život.

Za uvedené přečiny mu tak v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Zuzana Týřová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy