Karlovarsko: Během tří dnů došlo k patnácti nehodám

Od pátku dne 8. 6. do neděle 10. 6. 2018 došlo na silnicích Karlovarska celkem k 15 dopravním nehodám - 8 dopravních nehod se stalo v pátek, v sobotu došlo k 4 nehodám a v neděli pak k 3 dopravním nehodám.

dezinfekce

Příčinou nehod bylo především nevěnování se plně řízení, ale také mikrospánek za volantem, který přemohl v pátek hned dva řidiče a v sobotu jednoho. Z tohoto důvodu v prvním případě v pátek odpoledne přejela 38letá řidička jedoucí po silnici 1/20 směrem na Plzeň do protisměru, kde následně vyjela mimo komunikaci a narazila do přilehlých stromů. Ona i její dva spolujezdci utrpěli lehké zranění, se kterým byli ošetřeni v nemocnici. O dvě hodiny později přemohl spánek i 55letou řidičku, která s vozidlem také přejela do protisměru, kde narazila do přenosného dopravního značení umístěného na silnici 1/6 u nájezdu na objízdnou trasu přes Žalmanov. V sobotu v dopoledních hodinách přejel vlivem mikrospánku s vozidlem do protisměru i 71letý muž, jenž jel po silnici 1/13 v obci Boč směrem na Chomutov a následně narazil do dopravního značení, čímž došlo ke zlomení sloupku značky.

Nejvyšší škoda byla způsobena při dopravní nehodě v neděli, kdy 47letý řidič řídil osobní vozidlo značky BMW po silnici 1/13 ve směru na Ostrov. Před křižovatkou zřejmě nedodržel bezpečnou vzdálenost za před ním vlivem provozu brzdícím vozidlem, do kterého narazil. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku necelých 300 tisíc korun.

Ve všech případech nehrál u řidičů roli alkohol, policisty byl vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Naštěstí nedošlo k žádnému vážnému zranění. Celková škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 650 tisíc korun. Policisté v 9 případech uložili řidičům za spáchané přestupky blokovou pokutu a dalších 5 dopravních nehod je nadále v šetření. Jedna dopravní nehoda týkající se střetu se zvěří byla odložena.

Prevence:
Nepozornost, ale i mikrospánek, můžeme přičíst k velmi teplému počasí s vysokými teplotami, které náš kraj v posledních dnech sužují. Horka se mohou podepsat i na psychice lidí, projevuje se únava a nesoustředěnost. Jedinou prevencí únavy a mikrospánku během jízdy jsou časté přestávky na odpočinek na čerstvém vzduchu, dostatek spánku a dostatečný příjem tekutin. 

nprap. Bc. Zuzana Týřová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy