Karlovarská nemocnice pokračuje v modernizaci

Pacientům Nemocnice Karlovy Vary od ledna slouží nová kožní ambulance. Vedle komfortu pro návštěvníky nabízí i lepší zázemí zdravotnickému personálu.

dezinfekce

Stavba byla, společně s výměnami dveří, PVC a madel v pavilonu C nebo se vznikem nového nadstandardního pokoje na neurologickém oddělení, plně hrazena z rozpočtu Karlovarské krajské nemocnice (KKN).  

O uzavření kožní ambulance nemocnice jsme vás informovali zde.

“Stavba je součástí dlouhodobé snahy naší nemocnice postupně zlepšovat prostředí jednotlivých oddělení,” uvedla k projektu Jitka Samáková, předsedkyně představenstva KKN s tím, že ani tak nešlo o malou investici. 

“Nemocnice náklady hradila ze svého rozpočtu a přesáhly 4 miliony korun bez DPH. Změna je ale viditelná a určitě ji ocení jak pacienti, tak personál. Navíc šlo o poměrně náročnou akci, protože veškeré úpravy jak v případě nových ambulancí, tak u výměny dveří v pavilonu C, se dělaly za plného provozu,” poukázala předsedkyně představenstva.

V prvním patře pavilonu H tak vznikly tři nové ambulance kožního oddělení, dvě vyšetřovny, ale i pracoviště fototerapie, převazovna, nebo sesterna a čekárna pro pacienty, včetně zázemí pro sestry a provoz ambulancí. Stavba probíhala od července do konce října a celkové náklady dosáhly 2,170 milionu korun bez DPH.  

"Organizačně ještě složitější byla výměna dveří, podlahových krytin a instalace ochranných prvků v pavilonu C. I ta probíhala za plného provozu, kdy bylo nutné vyměnit 108 kusů dveří, nebo instalovat nové podlahové krytiny na ploše 480 metrů čtverečních,” přiblížila rozsah stavby Samáková.

To vše se konalo na lůžkovém kožním a rehabilitačním i neurologickém oddělení, stejně jako na lůžkovém oddělení chirurgie B a stacionáři. Celkové náklady dosáhly 1,5 milionu korun bez DPH.  

Za plného provozu pak probíhala také stavba nového nadstandardního pokoje na urologickém oddělení. Ten je plně bezbariérový, a pacientům nabídne především větší soukromí i komfort. Náklady dosáhly 0,39 milionu korun bez DPH a i v tomto případě byly hrazeny z rozpočtu nemocnice.  

„Je třeba poděkovat jak pacientům, tak zaměstnancům karlovarské nemocnice za jejich velkou vstřícnost, se kterou respektovali průběh stavebních prací, i za toleranci k drobným omezením, bez nichž by nebylo možné tyto investice realizovat,“ zdůraznil krajský radní Jan Bureš. 

Ani tím ale investice v nemocnici nekončí.

„V karlovarské nemocnici plánujeme přestavbu porodnice, která by měla přijít na 50 milionů korun a zahrnuje i vybudování porodních sálů. Připraveno ale také máme 116 milionů na nové operační sály pro sokolovskou nemocnici. V tomto roce bude pokračovat samozřejmě i rekonstrukce nemocnice v Chebu, letos ve finančním objemu 150 milionů korun. Chceme, aby co nejkvalitnější a dostupnou péči měli občané ve všech nemocnicích našeho kraje,“ potvrdila hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová. 

Zdroj: Vladislav Podracký, tiskový mluvčí Karlovarské krajské nemocnice, a.s. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy