Jáchymov: Opilá žena napadala policisty i zdravotníky

Hrozí jí 4 roky vězení

dezinfekce

Na linku 158 dne 14. 4. 2017 přijala Policie oznámení, že se na silnici 1/25 střídavě pohybuje a povaluje žena. Po příjezdu policistů na místo, se ženy ptali, zda se jí něco nestalo nebo nebyla napadena. Žena nebyla schopna komunikace a po chvilce začala na policisty útočit a to jak slovně, tak fyzicky. Jáchymovští policisté ženu kolem 18 hodiny zajistili z důvodu veřejného pohoršování a ohrožování sebe samotné na životě a zdraví v podnapilém stavu.

Žena měla cestou při převozu policejním vozidlem na obvodní oddělení minimálně dvakrát kopnout do paže policistu, který vozidlo řídil. V dalších útocích ji zabránil druhý policista, který seděl na zadním sedadle. Ani na obvodním oddělení útoky ženy nepřestaly. Žena chtěla kopnout do policisty, který k ní přicházel s přístrojem Dräger na měření hladiny alkoholu. Policista se ubránil, použil také donucovací prostředky a usadil ženu na židli. Útoky stále nepřestávaly a v jednom případě ho žena kopla do břicha. Agresivní žena chtěla napadnout také lékařku zdravotnické záchranné služby, což se jí nepodařilo díky rychlému zákroku policistů. Před osmou hodinou večerní se žena podrobila dechové zkoušce a nadýchala 1,66 promile alkoholu.

Celou věc si převzala karlovarská kriminálka. Žena byla zadržena a převezena do policejní cely. Následně vyšetřovatel s ženou zahájil trestní stíhání a sdělil jí obvinění z násilí proti úřední osobě. V případě odsouzení hrozí obviněné až 4letý trest odnětí svobody.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 18.04.2017 10:22




0 +
 

Hlavní zprávy