Hejtmanka se ohradila proti rozhodnutí ministryně Šlechtové ohledně vojenské školy

Karlovarský kraj podnikl všechny kroky k tomu, aby se v Sokolově od školního roku 2018/2019 mohla otevřít pobočka střední vojenské školy, kde by mohli studovat budoucí specialisté vzdušných sil. Ministerstvo obrany nicméně ve své tiskové zprávě včera informovalo, že se se zahájením studia v tomto roce nepočítá.

dezinfekce

"Uzavřeli jsme deklaraci s ministerstvem obrany o návratu armády do kraje a otevření pobočky vojenské školy v regionu. Ve velmi krátkém čase jsme připravili veškeré podmínky pro výuku a zázemí pro studenty i pedagogy ve spolupráci s ISŠTE Sokolov a Sokolovskou uhelnou, včetně stravování a ubytování. O všem jsme detailně informovali novou ministryni obrany, abychom vše stihli do zahájení přijímacího řízení. A výsledkem je pro mě naprosto nepochopitelné a nepřijatelné stanovisko paní Šlechtové, kterým v tiskové zprávě prakticky odmítá otevření pobočky v Karlovarském kraji od školního roku 2018/2019. Za zcela nešťastné to považuji především proto, že právě ona zná dobře situaci v našem strukturálně postiženém regionu, který se potýká s odlivem mladých lidí a nutně potřebuje restart. Navíc o avizované studium na pobočce vojenské školy je opravdu velký zájem mladých uchazečů nejenom z našeho kraje. Jsem přesvědčena, že obor střední vojenské školy je možné otevřít v Sokolově už letos. Proto jsem požádala také premiéra Andreje Babiše, aby věci věnoval maximální pozornost," ohradila se proti tomu hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Zprávu Ministerstva obrany ČR o tom, že se zahájením studia v tomto roce nepočítá, nalezenete na stránkách zde.

"Střední vojenské škole jsme se intenzivně věnovali celý rok. Splnili jsme všechny požadavky, které nám předali zástupci Ministerstva obrany ČR i zástupci vojenské školy. Ani na jednom jednání nezaznělo nic o koncepci a do poslední chvíle jsme jednali s tím, že se třída střední vojenské školy otevře 1.9.2018 v Sokolově. Vše se změnilo příchodem nové ministryně. Osobně to považuji za faul paní Šlechtové do vlastních řad a faul proti občanům Karlovarského kraje. Je to o to víc smutné, že paní Šlechtová je z našeho kraje," uvedl k tomuto Petr Kubis.

Zdroj: facebookové stránky Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy