Habartov: Platili nalezenou kartou

Teprve devatenáctiletá žena z Habartova měla zneužít platební kartu, kterou v první polovině září letošního roku ztratil šestadvacetiletému muži jeho mladší bratr. Žena měla o několik hodin později nakupovat v místní prodejně smíšeného zboží.

dezinfekce

Svůj nákup měla bez svolení a vědomí šestadvacetiletého majitele zaplatit nalezenou platební kartou. Následně měla kartu předat jednadvacetiletému muži, který se s ní měl pokusit zaplatit v prodejně potravin v Sokolově. Nákup se mu ovšem uhradit nepodařilo, jelikož majitel platební kartu zablokoval. I přesto mu prvním nákupem byla způsobena škoda přibližně 400 korun.

Policisté z Obvodního oddělení Habartov sdělili dvojici podezření ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Jednadvacetiletému muži, který již byl v minulosti za krádež pravomocně odsouzen, bylo navíc sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže ve stádiu pokusu.

V případě prokázání viny hrozí devatenáctileté ženě trest odnětí svobody až na dva roky. Jednadvacetiletému muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na roky tři.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 21.12.2020 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy