Cyklus přírodovědných akcí a vycházek pokračuje

Nejrozsáhlejším projektem, který běží v chebském muzeu již od roku 2005, je cyklus přírodovědných akcí s názvem „Pojďte s námi do přírody.“ V rámci něho je každoročně organizováno několik desítek přednášek, výstav a exkurzí v regionu západních Čech. Již o tomto víkendu se můžete vydat do jedné z nejhezčích motýlích lokalit Českého lesa, poznávat květenu v okolí Valče či objevovat památné stromy na území Kraslicka.

dezinfekce

Na sobotu je připravena náročnější celodenní botanická exkurze se severočeskými botaniky za poklady květeny v okolí Valče. Sraz bude v 10 hodin v zámeckém parku u infocentra a kavárny Prádelna. Odhadovaná délka trasy je 15 až 20 kilometrů. V ten samý den se uskuteční také vycházka za památnými stromy Kraslicka, přičemž účastníci navštíví kromě jiného i lokalitu zplanělého tužebníku kamčatského. Celkem ujdou zhruba 8,5 kilometru. Sraz je naplánován v 10:30 hodin u křižovatky a zastávky autobusu Stříbrná, rozcestí Nancy, na severním konci Stříbrné u Kraslic. Pokud se na některou z akcí vydáte, nezapomeňte na vhodné oblečení, pevnou obuv, svačinu a fotoaparát.

Méně náročná pak bude sobotní předobědová vycházka do jedné z nejhezčích motýlích lokalit Českého lesa. Trasa o délce asi 2,5 kilometru vede lehkým, ovšem místy podmáčeným terénem. Sraz bude v 9 hodin západně od osady Ostrov u Mutěnína, na žluté turistické značce u rozcestníku Pod Kamencem. Organizátoři doporučují přibalit si repelent.

Veškeré další informace k chystaným akcím najdete na webových stránkách Muzea Cheb.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy