Chodov: Školy využívají prázdniny k opravám

Miliony korun si letos připravil Chodov na tradiční prázdninovou údržbu svých škol a nákup nového vybavení či techniky. Práce ve školách jsou nyní v polovině.

dezinfekce

ZŠ J. A. Komenského se bude letos věnovat školní jídelně, kde je potřeba vyřešit havarijní stav podlahy. Dále se mimo jiné počítá s novým nábytkem pro 5. oddělení školní družiny a jeho rekonstrukcí, nutná je také výměna vodovodní přípojky. Plánované opravy a investice by měly dosáhnout hodnoty 1,3 milionu korun.

ZŠ Školní kromě běžné údržby chystá práce především v exteriéru, a to na přilehlém hřišti. Nový povrch tak dostanou atletické sektory. K dispozici budou ještě v letošním roce. Atletická dráha o délce 65 metrů a třicetimetrový rozběhový pruh před doskočištěm už dosluhují a jsou ve špatném technickém stavu. Zastupitelé proto už dříve odsouhlasili na opravy rozpočtovou změnu ve výši 307 tisíc korun.

V ZŠ Husova během prázdnin osadí nové šatní skříňky pro žáky 1. stupně za 334 000 korun, náhrada starých typů zářivek novým osvětlením vyjde na 235 000 korun a oprava vodovodního potrubí v přístavbě a některých učebnách bude stát 307 tisíc korun. V plánu je také oprava učebny HV.

ZŠ Nejdecká chystá nákup a instalaci dvou nový interaktivních tabulí pro zkvalitnění výuky za 265 000 korun a chystá přestavbu dílen na jinou specializovanou učebnu (cca 70 000 korun). Za 20 000 korun pak nechá vyměnit staré kanalizační svody.

Mateřská škola Chodov má na prázdninové investice připraveno více než 700 000. Za ně chce nechat vyměnit kuchyňskou digestoř za výkonnější a funkčnější zařízení, opravit vedení tepla a rozvody vody a vyměnit některé svody dešťové vody. Součástí prací bude i obnova poklopů na vstupy do topného kanálu a do revizních šachet a vyklizení kanálu od nečistot.

„Zmíněné investice jsou jen ty nejvýznamnější, počítáme i s řadou běžných a menších prací. Pevně věřím, že se během letních prázdnin podaří školní areály zvelebit, a v září tak budou moci děti i učitelé již nastoupit do běžného školního roku,“ poznamenal místostarosta Chodova Luděk Soukup, do jehož gesce spadá právě městské školství.


Zdroj: město Chodov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 14.08.2021 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy