Chodov: Sídliště v Tovární dozná změn

"Sídliště v Tovární ulici se v tomto a příštím roce od základů změní. Včera jsem měl na radnici setkání s předsedy SVJ z celého sídliště a řešili jsme nejen finální podobu, ale hlavně to, jak budou práce vlastně probíhat. Protože v těchto dnech dokončujeme s kolegy výběr zhotovitele, je jasné, že práce začnou nejpozději v srpnu a budou probíhat po zbytek roku," uvedl starosta města Patrik Pizinger.

dezinfekce

Letos by se měly stihnout práce za přibližně devět milionů - opravy chodníků, oprava parkoviště u Plzeňky a zároveň rozšíření parkovišť v celé lokalitě o dalších 30 míst.

"V roce 2021 jsme pak připraveni i přes nepříznivou ekonomickou situaci najít dalších šest milionů, které půjdou do úpravy zeleně, na výsadbu nových stromů, lavičky, dětská hřiště a další podobné zařízení. Celkem tedy práce na sídlišti vyjdou na něco přes patnáct milionů," uvedl dále. 

Sídliště v Tovární ulici vzniklo před půl stoletím a od té doby se zde moc nezměnilo.

"Jsem opravdu rád, že se nám během dalších dvou let podaří tento dluh vůči zdejším obyvatelům smazat. Obdobné projekty na revitalizaci připravujeme pro většinu chodovských sídlišť a v dalších letech se je postupně budeme snažit realizovat," dodává starosta.



Zdroj: fb Patrik Pizinger

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy