Chodov: Rozpočet města dosáhl rekordní výše

Rozpočet Chodova pro rok 2020 je největší za poslední léta. Tradičně je sestavený jako vyrovnaný a dosahuje výše zhruba 290 milionů korun.

dezinfekce

Rozpočet odráží nárůst mezd a větší objem prostředků na investiční náklady.

„To ovšem neznamená, že budou omezeny tradiční investice do údržby, jako jsou například opravy chodníků a komunikací,“ zdůraznil starosta Chodova Patrik Pizinger.

Město na příští rok plánuje řadu významných investičních akcí. Nejnákladnější bude přestavba školy v ulici Dukelských hrdinů pro potřeby základní umělecké školy (cca 49 milionů), dále pak další etapa revitalizace sídliště v Tovární ulici (cca 15,6 milionů), výstavba parkoviště ve Smetanově ulici (cca 3,4 milionu) či rekonstrukce hospodářského pavilonu mateřské školy U Koupaliště (cca 2,6 milionu).

Chodov ve výdajové části rozpočtu počítá také s celou řadou projektových dokumentací, například na chodník v Hrnčířské ulici, vjezd ke škole v Husově ulici a na parkoviště v nové Husově ulici. Další prostředky pak chce město investovat mimo jiné do nových sedaček v chodovském kině (cca 950 000) a úpravy plochy kolem KASSu (cca 2 miliony), pokračování výstavby urnových hrobů nebo rozšíření odstavné plochy na Bílé vodě.

Celkový objem letošního chodovského rozpočtu dosáhl částky 248,3 milionu korun.


Zdroj: město Chodov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy