Chodov: Odcizil alkohol za téměř 8 tisíc

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání pětadvacetiletého muže z Chodova, kterého obvinili ze spáchání zločinu krádeže. Obviněný měl během necelého měsíce několikrát navštívit obchodní dům v Chodově a přitom měl v šesti případech odcizit několik lahví alkoholu. Vše mělo začít v sobotu 12. prosince minulého roku, kdy měl do prodejny přijít v odpoledních hodinách.

dezinfekce

Pod oblečení si měl uschovat pět lahví alkoholu a bez zaplacení z prodejny odejít. Toto jednání měl poté zopakovat ještě v pěti dalších případech. Naposledy se měl krádeže dopustit ve čtvrtek 7. ledna 2021, kdy měl bez zaplacení z prodejny odejít se čtyřmi lahvemi alkoholu. Celkově měl z obchodního domu odcizit téměř dvacítku lahví alkoholu a způsobit tím škodu přibližně 8 tisíc korun.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

Nyní muži, který již byl za krádeže v minulosti pravomocně odsouzen, hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se takového činu dopustil za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelné pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 13.01.2021 13:30




0 +
 

Hlavní zprávy