Chodov: Město založilo společnost Teplo Chodov s. r. o.

Zároveň převzalo do své správy předávací stanici

dezinfekce

Novou obchodní společnost s názvem Teplo Chodov s. r. o. založilo město Chodov za účelem provozování tzv. havarijní propojky (předávací stanice) propojující karlovarskou a chodovskou větev dálkového přivaděče tepla. Společnost by měla postupem doby provozovat veškerý teplofikační majetek města, který je prozatím předmětem sporu mezi městem Chodov a jeho dosavadním provozovatelem společností Marservis, s.r.o.

„Věřím, že letos budeme úspěšní a dočkáme se konečného rozhodnutí soudu, které město Chodov potvrdí jako vlastníka celého energetického zařízení, což by mělo následně vést i ke změně jeho provozovatele, kterým by měla být právě nově založená společnost,“ řekl starosta Chodova Patrik Pizinger s tím, že společnost město založilo mimo jiné i s ohledem na vývoj roky se táhnoucích soudní sporů. „Tím jsme se vrátili k našim dřívějším úvahám, že si teplofikace budeme provozovat sami,“ doplnil starosta.

Městské teplofikace měla podle dřívějších rozhodnutí orgánů města provozovat Sokolovská uhelná, právní nástupce, a.s., Energetický regulační úřad však dosud nedokončil řízení o zrušení licence společnosti Marservis, „A to i přesto, že jsme byli úspěšní ve všech soudních sporech týkající se pronájmu i vlastnictví teplofikačního majetku,“ poznamenal Patrik Pizinger.

Společnost Teplo Chodov s.r.o. v těchto dnech převzala do své správy předávací stanici, která zajišťuje přechodné zásobování města teplem a horkou vodou v době případných odstávek chodovského přivaděče, a kterou dosud provozovala Sokolovská uhelná. „Je třeba poděkovat vedení společnosti i jejím technikům za férové, bezproblémové jednání a skvělé vztahy, byla spolehlivým partnerem,“ vzkázal společnosti starosta s tím, že zajištění provozu stanice bude jedním z prvních konkrétních úkolů nové společnosti.

„Společnost Teplo Chodov bude řešit veškeré záležitosti týkající se teplofikací ve městě. Přeji si, aby místní občané měli tuto obchodní společnost za partnera, na kterého se budou moci s důvěrou obracet, a to i ve věcech méně příjemných jako jsou dodávky nekvalitní teplé vody nebo tepla, a že bude lépe než dosud řešit problémy koncových odběratelů,“ doplnil starosta.

Předmětem činnosti nové společnost bude i takzvaný energetický management, který se bude zabývat snížením energetické náročnosti městských budov.

Jednatelem společnosti se stal dosavadní technik Bytservisu Zdeněk Süssenbeck.

zdroj: www.mestochodov.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
07.04.2017 08:55




0 +
 

Hlavní zprávy